ellen holms seizoen 2

Luisterserie
STORYTEL ORIGINAL

En wie mag de kastanjes uit het vuur halen?

Luisterfragment
Leesfragment

De zaken gaan goed in Ellens praktijk. Echtelieden in overvloed die elkaar wantrouwen en hun gangen door een privédetective willen laten nagaan.
Dan - tot Ellens opluchting -  dient zich eindelijk een echte zaak aan.
Maar daarmee haalt ze zich heel wat op de hals. Als de weduwe van een rechtse politicus haar benadert om een onderzoek in te stellen naar de dood van haar man, merkt Ellen dat niet iedereen het eens is met haar werkwijze.

Leesfragment:

Na het vertrek van de weduwe opende ik mijn laptop en googelde Roy Valk. 12.500 hits. Veel portretfoto’s van zijn hoekige gezicht. Warrig haar dat me deed denken aan de pannensponzen die mijn moeder vroeger gebruikte. Zelfverzekerde mond. Eenenvijftig jaar was hij geworden. Ik bekeek foto’s van hem met partijleden van Delfbergen Eerst voor het gemeentehuis, op wat zo te zien een koude dag was geweest. Stills uit een campagnefilmpje waarin hij in een perfect gesneden pak pleitte voor minder regels en meer ondernemerschap in Delfbergen. En de nodige afbeeldingen van zijn uitgebrande auto. Het was duidelijk dat hij, mocht hij nog geleefd hebben op het moment dat hij op die bestuurdersstoel zat, geen enkele overlevingskans had gehad.

schrijver / journalist