overspel

Over een onmogelijke liefde en een
juridisch gevecht

Recensies
Leesfragment

Iris is getrouwd met Pepijn, een succesvolle officier van justitie.
Ze lijkt volmaakt gelukkig, tot ze verliefd wordt op Willem, de advocaat van een dubieuze vastgoedmagnaat met wie Pepijn namens het OM in een juridisch gevecht is verwikkeld. Als duidelijk wordt hoe de kaarten liggen, komt Iris dubbel klem te zitten. Willem en Pepijn worden niet alleen tegenstanders in de rechtszaal maar ook in de liefde. Er ontvouwt zich een geraffineerd spel van hoogoplopende emoties, tegenstrijdige belangen en juridische verwikkelingen. Dan wordt er een raadselachtige moord gepleegd…

Gebaseerd op het scenario van de gelijknamige succesvolle tv-serie

Recensies:

Het boek is interessant voor mensen die de serie gezien hebben, maar zeker ook voor mensen die gewoon een spannend, herkenbaar Hollands boek willen lezen.
- Hebban (***)

Schuldgevoel, wrok, lust en angst vormen de belangrijkste psychologische thema’s in Overspel. Deze thematiek, in combinatie met het familiegedoe en de vele verhaallijnen zorgen ervoor dat Overspel een sterke psychologische thriller is, anders dan andere.
- BOEK

Leesfragment:

‘Mevrouw Hoegaarde. Wat kunt u ons vertellen aangaande de moord op Natalia Korzatsjenko?’
‘Iris!’ Pepijn schreeuwt het uit. Een schok gaat door de rechtszaal. Ze durft hem niet aan te kijken. Als ze hem aankijkt, verandert ze in een zoutpilaar, of erger nog: slaat ze op de vlucht.
‘Mag het stil zijn, alstublieft!’ roep de rechter. Net als het er een beetje op lijkt dat zijn verzoek vruchten begint af te werpen, herhaalt Pepijn zijn hartenkreet: ‘Iris, niet doen!’
Haar oogleden zijn van lood. Toch slaat ze ze op en kijkt naar Willem, die zijn hoofd schudt. Doe het niet. Iedereen lijkt de adem in te houden.
‘Ik was,’ stamelt Iris, ‘ik was op zestien mei om halfnegen ‘s avonds bij Willem Steenhouwer. Op zijn kantoor.’

schrijver / journalist